Marlina Blokland wint Gouden Pauwen Award

De allereerste Gouden Pauwen Award is uitgereikt. Marlina Blokland wist de jury te betoveren met haar presentatie over wat ze voor VluchtelingenWerk Ermelo doet. Op vrijwillige basis geeft daar maatschappelijke gezinsbegeleiding, juridische ondersteuning en zorgt voor betere integratie. Dat liet ze zien met vele foto’s en mooie verhalen. Sinds 2016 is Marlina al actief en ze denkt er niet over te stoppen. Naast de Gouden Pauwen Award trofee gaat er ook €500 naar haar organisatie.

Op de tweede plek eindigde Ronald Schutte, Stichting Present. Daar helpt hij met vele klussen zoals helpen verhuizen bij mensen die dat niet zonder vrijwilligers kunnen. Daarnaast is hij erg waardevol omdat hij graag andere jongeren meeneemt om te helpen en dus ook op hen inspirerend werkt. Wat opviel aan Ronald en zijn stichting is dat ze er zeer in slagen om jongeren te inspireren vrijwilligerswerk te doen. Uiteraard viel dat goed in de smaak bij de jury, die Stichting Present ondersteunt met €350.

De jongeren van scoutingvereniging Alexandergroep zorgden voor de derde prijs. Hun leider, Paula van Dorp, loofde ze in een originele video. Daaruit bleek dat deze jonge vrijwilligers onmisbaar zijn voor de vereniging. Op de avond van de uitreiking zorgden de scouts ook voor veel gezelligheid. Paula zei dat dat de groep juist zo leuk maakt. Ze is trots op ze. Scoutingvereniging Alexandergroep krijgt €100.

De vierde winnaar is Willeke van der Broek, muziekvereniging Crescendo. Al lange tijd werkt ze zeer betrouwbaar en consistent aan de organisatie van evenementen en overige klusjes ten behoeve van de muziekvereniging. Zelfs toen ze in Australië woonde, wist ze aan haar verantwoordelijkheden te voldoen. Crescendo krijgt €50.

Scroll to top