Over de Ermelose Jongerenraad

De Ermelose Jongerenraad (EJR) is een officieel adviesorgaan van het College van Burgermeester & Wethouders van Gemeente Ermelo, voor en door jongeren. Vanuit deze unieke positie vertegenwoordigen we de Ermelose jongeren. Hoofdzakelijk voorzien we de gemeente gevraagd en ongevraagd van advies over beleid dat jongeren aangaat. Om ervoor te zorgen dat deze adviezen optimaal afgestemd zijn op de wil van jongeren in Ermelo, voeren we herhaaldelijk onderzoek uit. Op die manier kunnen we constructieve en representatieve adviezen uitbrengen.

We zijn van mening dat goede vertegenwoordigers niet alleen naar hun doelgroep gaan wanneer dat echt nodig is, maar dat ze er werk van maken om zo veel mogelijk met ze in contact te zijn. Daarom organiseren we regelmatig activiteiten. De thema's van deze acties lopen erg uiteen, zodat we zo veel mogelijk jongeren aanspreken. Zo doen we aan lasergamen, organiseren we debatten, doen we vrijwilligerswerk, houden we een 'Dag van de duurzaamheid' op basisscholen en meer. Door al die activiteiten lukt het ons als Ermelose Jongerenraad om nauw verbonden te zijn met de Ermelose jongeren.

De raad

De jongerenraad bestaat uit een diverse groep jongeren tussen 12 en 28 jaar. Elk van deze jongeren zet zich vanuit zijn of haar individuele interesses in voor een gezamenlijk resultaat. Zo zijn er jongeren die graag overal een meewerken, maar er zijn ook jongeren die zich volledig richten op onderzoek, media, organisatie of dergelijken. Deze jongeren vormen samen een jongerenraad die van alle markten thuis is.

Het bestuur

Vanuit het bestuur wordt er dagelijks hard gewerkt om de wensen van de jongeren in Ermelo te ontvangen en te vertalen naar concrete doelstellingen. Elk bestuurslid doet dit door de verantwoordelijkheid te dragen van één van de commissies (activiteiten, advies en communicatie). Door deze specialisatie kent elk bestuurslid zijn/haar verantwoordelijkheden en kan er deskundig en gefocust gewerkt worden.

Om ervoor te zorgen dat deze interesses goed benut kunnen worden, werkt de jongerenraad vanuit drie commissies: de activiteiten commissie, de advies commissie en de communicatie commissie. Elk lid van de jongerenraad kiest één of meerdere commissies om aan deel te nemen. Deze commissies komen elk eens per maand samen, zodat er collectief gewerkt kan worden aan de taken van die commissie. Daarnaast verzamelt de gehele Ermelose Jongerenraad zich op de eerste woensdag van de maand om te evalueren en om nieuwe doelen te stellen. Op die manier weten alle leden waar ze aan toe zijn en zorgen we voor productieve vertegenwoordiging.

Daniël Hofman Voorzitter
Student Economie & Bedrijfseconomie, Rechtsgeleerdheid
Commissie: Activitieten, Communicatie

Mahunda Sinyangwe Vice-voorzitter
Student Econometrie, Fiscaal recht
Commissie: Advies

We zijn momenteel op zoek naar uitbreiding van ons bestuur. Ben je tussen de 12 en 28 jaar en geïnteresseerd in politiek of organisatie? Neem dan contact met ons op. Ook binnen onze raad is er nog plek voor een paar leden.

Scroll to top